Wie zijn wij

 

_DSC3348SONY DSC_DSC3337

Wie zijn wij

Wij, Bart Teuling en Petra Barneveld, zijn alle twee al jaren geleden begonnen met Biodanza. We hebben elkaar ontmoet in 2014 en dansen sindsdien samen door het leven. Begin 2015 zijn we samen de Biodanzagroep in Luttelgeest gestart. De lessen worden gegeven door Bart (biodanzaleraar sinds 2009) met ondersteuning van Petra (in opleiding bij de Biodanzaschool in Luttelgeest). We dragen deze groep samen.

Over Bart

Mijn naam is Bart Teuling. In 2005 heb ik Biodanza ontdekt. Vanaf dat moment heb ik heel veel gedanst. In een wekelijkse groep maar ook tijdens dagen, weekenden en vakantieweken.
Biodanza heeft me veel gebracht: plezier, ontspanning, groei in mezelf , nieuwe vrienden en vriendinnen, meer liefde en meer genieten.
In 2006 ben ik de opleiding tot Biodanza-leraar gaan doen omdat ik Biodanza wilde doorgeven aan iedereen die dat wil…

Na afronding van de opleiding ben ik les gaan geven aan een wekelijkse groep in Almelo. Met deze groep ben ik in 2012 gestopt. Vanaf 2011 tot 2015 heb ik wekelijks les gegeven in Enschede en vanaf begin 2015 ook in Luttelgeest.

Mijn passie voor dansen heb ik pas op latere leeftijd, in 2005, ontdekt. Toen kwam Biodanza op mijn pad. Na enkele keren een folder hierover te hebben meegenomen en weer weggegooid werd de roep steeds sterker en ben ik naar een Biodanzaweekend gegaan. Vanaf het eerste moment voelde dit als thuiskomen. De dans, het uiten van gevoelens door de beweging van mijn lichaam, maar vooral ook het plezier en het warme contact spraken mij erg aan.

Na dit weekend wist ik dat Biodanza voor mij een grote ontdekking was. Maar dat het zo een grote invloed op mijn leven zou krijgen kon ik toen nog niet bedenken. Door Biodanza, dat ik daarna  heel intensief ben gaan doen, is mijn  leven grondig veranderd: meer plezier, meer in het nu kunnen zijn, me vitaler voelen, meer vrienden en meer liefde….
Op een gegeven moment ontstond de droom om Biodanza niet alleen meer te doen als deelnemer maar om mee te gaan helpen dit moois verder over de wereld te verspreiden.
De Biodanza-opleiding die ik ben gaan doen, drie jaar lang, was heel intensief maar ook een geschenk dat ik mezelf heb gegeven.
In 2010 heb ik de opleiding afgerond door de presentatie van mijn afstudeerscriptie

“Biodanza en de werking van muziek”.

Als je belangstelling hebt voor de inhoud van deze scriptie stuur dan een mailtje.
Na de opleiding heb ik me verder gespecialiseerd in het gebruik van stem en percussie bij Biodanza, in de verdiepende Biodanzauitbreiding “The heart of transformation” en in de toepassing van Biodanza met ouderen. In 2020 heb ik verder nog de verdiepende opleiding tot didactisch biodandocent afgerond.

Naast het geven van wekelijkse Biodanzalessen ben ik ook enkele jaren verbonden geweest aan Murali: de school voor Vrije Zelfexpressie van Erica Nap (stembevrijder en Biodanzalerares) waar ik deel uitmaakte van het team bij de jaartraining “Het lied van jouw ziel” en de opleiding “begeleider Vrije Zelfexpressie”. Kijk voor meer informatie op www.murali.nl/aanbod

Op dit moment ben ik als didactisch docent en tutor verbonden aan de Biodanzaschool Midden Nederland van Robert de Jong. Kijk voor meer informatie op www.biodanza4you.nl

Biodanza helpt me om in het nu te zijn en mijn  gevoel te uiten. Datzelfde geldt ook voor mijn andere passie: het spelen van djembé (Afrikaanse percussie). Een heerlijk aards instrument om te spelen en een instrument dat goed bij mij past, geaard als ik ben.
Djembéspelen is als dansen, een dans met de handen gestuurd door het gevoel. Het denken stopt en de handen zetten het gevoel om in ritme. En dit ritme nodigt weer uit tot bewegen en tot dansen. Ik gebruik de djembé dan ook af en toe in mijn Biodanzalessen.

Ook heeft Biodanza mijn liefde voor en interesse in muziek vergroot. Biodanza gebruikt heel veel soorten muziek uit alle windstreken. Hierdoor geïnspireerd ben ik mij in die muziek gaan verdiepen en ben ik begonnen om af en toe als DJ op feesten de voetjes van de vloer te krijgen. De wereldmuziek uit bijvoorbeeld Afrika, Latijns-Amerika, Arabië en de Balkan is heel geschikt hiervoor en maakt dan ook een belangrijk deel uit van het repertoire dat ik gebruik.
Ben je ook liefhebber van deze muziek en ben je op zoek naar een DJ voor een feest? Neem dan eens contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

SONY DSC

Over Petra

In 2007 maakte ik voor het eerst kennis met Biodanza. De kennismaking voelde voor mij als “thuiskomen”. Er waren ineens zoveel warme, enthousiaste en open mensen om mij heen. Dit ontroerde mij en bracht me ook een ongekend plezier. Biodanza heeft mij geleerd om grenzen in mijzelf te verleggen. Tijdens Biodanza voel ik dat ik volledig mijzelf mag zijn en daardoor uitdrukking kan geven aan wat ik voel. Door Biodanza ben ik mij losser en vrijer gaan voelen.

Daarnaast heb ik mij tijdens de workshops gesteund en gedragen gevoeld in lastiger tijden. Biodanza brengt mij heel vanzelfsprekend in contact net andere liefdevolle mensen. Ik ben dan ook heel blij dat ik in mijn eigen woonplaats Luttelgeest Bart mag ondersteunen tijdens de lessen. Zelf volg ik de driejarige opleiding tot Biodanzadocent in Het Trefpunt te Luttelgeest  (Biodanzaschool Midden Nederland).

_DSC3354